TEVÉKENYSÉG

CÉGTÖRTÉNET:

A céget három fiatal építész (Fekete Ildikó, Nagy Attila, Radzik Károly) hozta létre 1993 áprilisában, azzal a céllal, hogy saját építészeti elképzeléseiket másoktól függetlenül megvalósíthassák. 1995-ben két építész, Nagy Miklós és Hild György, 2005-ben további két építész, Horváth Róbert és Bálint Zoltán csatlakozott a műteremhez. 2007-ben újabb munkatárssal bővültünk: Glatz Zsófia építész a legfiatalabb alkotógeneráció képviselője. Munkatársaink különböző magyar és külföldi építészeti cégeknél szereztek gyakorlatot (Atlantik Ingatlanfejlesztő Kft., A&D STUDIO Rt., A&D STUDIO AG Zürich / Svájc, Büro Schimek – Linz / Ausztria, van der Waals Zeinstra Architekten / Amsterdam, Szécsényi Építő Rt.).

TEVÉKENYSÉGI KÖRÜNK, CÉLJAINK:

Építészeti tanácsadás, szakértés:

Egy lakóház, egy szálloda, egy iroda, egy fodrászszalon, egy wellness-központ megvalósítása nem az építészeti tervezéssel kezdődik. Érdemes előzetesen tájékozódni, megvizsgálni a szóba jöhető ingatlanokban rejlő lehetőségeket és buktatókat. Érdemes előre végiggondolni a kialakítandó létesítmény funkcionális követelményeit, megfogalmazni a geometriai és hangulati elképzeléseket. Tájékozódni szükséges a megfelelő hatóságoknál, hogy az eltervezett projekt nem ütközik-e valamely fesőbb akarat (pl. a helyi szabályozási terv) feltételrendszerével. Csak ezen tényezők tisztázása után lehet nyugodtan belekezdeni az élvezetes szakaszba – az elképzelt végeredmény építészeti megtervezésébe.

Építészeti tervezés:

A tervkészítést a koncepciótervtől az építési engedélyezési terven át az építéskiviteli és megvalósulási tervekig bezárólag vállaljuk. Véleményünk az, hogy jó épület akkor születik, ha a Megbízó funkcionális elvárásait és hangulati vágyait tudásunkkal megtermékenyítve hozhatunk létre olyan alkotást, tervet, amely megvalósulásakor nem csak visszaigazolja a Megbízó elképzeléseit, hanem új értékekkel gazdagítja azt… A projektekben több állandó szaktervező partnercéggel dolgozunk, így a generáltervezői feladatkör minden szükséges elemét el tudjuk látni (tartószerkezet, épületgépészet, épületvillamosság, kertépítészet, útépítés, tűzvédelmi tervezés).

Épületenergetika:

A folyamatosan emelkedő energiaárak miatt egyre fontosabb kérdés épületeink energetikai korszerűsége. Új épület tervezése esetén gondos mérlegelés, tervezés eredménye az előírásoknak való megfelelésen túlmutató, az épület teljes életciklusára kiható energiatakarékos kialakítás, melyre különös figyelmet fordítunk. Meglevő épület felújítása esetén már rövidebb távon is megtérülő befektetés lehet az épület energetikai felújítása, mely az épületszerkezetek hőtechnikai jellemzőinek javításán túl az épületgépészeti rendszerek korszerűsítésén át az alternatív, megújuló energiaforrások hasznosításáig terjed. A megfelelő végeredményt épületenergetikában jártas szakértő kollégánk biztosítja. Az épület energiahatékonyságát növelő felújításokhoz legtöbbször pályázati támogatások vehetők igénybe. Az ehhez szükséges energetikai tanúsítvány elkészítést is vállaljuk.

Ingatlan értékbecslés, szakértés, tanácsadás:

Számos területen merül fel igény egy ingatlan értékének meghatározására. Ezek közül a leggyakoribb a hitelfedezetként szolgáló ingatlanok értékének becslése, vagy a könyvviteli nyilvántartás céljára készülő értékbecslés. Tanácsadás ingatlan adásvételéhez, vagy egy fejlesztési elképzelés megvalósíthatóságának vizsgálata szintén az értékbecslői feladatok körébe tartozik. Egy adott értékelői feladat megoldása épületszerkezeti, épületdiagnosztikai ismereteken túl jogi és gazdasági ismereteket is igényel. Cégünk tagja a Magyar Ingatlanszövetségnek.