Mátrafüred – Gondviselésház – 2012

Az épület helyi védelemre javasolt, ezért a külső megjelenés kialakításában, fő szempont volt, hogy megőrizzük a jelenlegi karaktert meghatározó kőburkolatos homlokzatokat, az íves előlépcsőt és a “tömbszerű” tömegkialakítást. Az új homlokzatok visszafogottak, egyszerű vakolt felületűek. Tömegében is a meglévő állapot karaktere érvényesül, asszimetrikus nyeregtetős kialakítással.

Fertőd – Gondviselésház – 2012

A bejárat az épületegyüttes súlypontjában lesz, megfelelő porta, recepciós fogadással, kisméretű, de hangulatos előcsarnokkal. Az új ebédlőben megoldható a teljes létszám étkeztetése, a kerekesszékes lakók is kényelmesen tudják az asztalokat használni. A foglalkoztatók, társalgóhelyek a lehetőségekhez mérten bűvülnek, könnyebben elérhetők. A földszinti bővítés étkezésidőn kívül remekül használható társalgónak, előadásokra, vetítésekre, egyéb alkalmakra. Közvetlen kert- és teraszkapcsolata akár nagyobb összejövetelek rendezését is lehetővé teszi. A régi szárny lakószoba-rendszere újjáépül, így a szobák kényelmesebbek, jobban berendezhetőek lesznek. Minden vizesblokk akadálymentes lesz. A földszinti lakószobák saját teraszt kapnak, ezen keresztül kertkapcsolat létesül.

Akadálymentesítés és… – Budapest – 2008

További képek… Rászoruló kisebb családok, illetve gyermeküket egyedül nevelő édesanyák számára nyújt ideiglenes otthont a meglévő épület. Az üzemeltető, a teljes körű használhatóságot megcélozva, a két szárnyból álló épület akadálymentesítésének megtervezésére kért fel minket. Célunk az volt, hogy ennek ürügyén megpróbáljuk az amúgy is izgalmas téri adottságokkal rendelkező belső udvart felfrissíteni. Előlépcsők, felvonó, térburkolat, zöldfelület… Elvonulás, játék, vizuális kapcsolatok… Építész: Hild György, építész munkatárs: Glatz Zsófia