Óvoda – tető – játszótér

A két épületrészből álló intézmény kétszintes részének a tetején zöldtetőt alakítottunk ki, az egyszintes részen pedig tetőkertet terveztünk. Utóbbin faburkolatú járófelületek, valamint játszóhelyek, homokozók kaptak helyet.

Herman Ottó Ált. Iskola – Budaörs – 2009

A tervpályázat arról szólt, hogy hogyan lehetne egy szinttel bővíteni a meglévő, Univáz szerkezetű és piros homlokzati szendvicspanellel burkolt, budaörsi “Kék” iskolát. Az épület jellegét megtartottuk, sőt a szalagablak-struktúrát felerősítettük, a belső térszervezést ésszerűsítettük és kitisztítottuk. Az iskola fontos pontjait megjelölve és a köztük lévő kapcsolatot összefüggő folyamatnak tekintve alkottuk meg azt a szalagot, amely végigkíséri és kiemeli ezeket a “stációkat”.

Nav’N’Go wellness-tér – Budapest – 2008

A Gellérthegyen az egykori nagykövetség épületének reprezentatív központtá alakítása már elindult, amikor bekapcsolódtam a munkába. Feladatom egy olyan wellness-térsor tervezése volt, amely az aktív koncentrációt igénylő fejlesztői-kereskedelmi munka után/közben felfrissülésre, kikapcsolódásra ad lehetőséget, és építészeti, belsőépítészeti kialakításával a cég nemzetközi pozícióját is jelképezi. A keskeny, hosszú tér fő attrakciója az üvegtetőn keresztül a kerttel is vizuális kapcsolatot tartó, feszített víztükrű úszómedence. A közvetlen fal melletti oldalára rozsdamentes acélburkolaton lefolyó vízfüggönyt terveztem. Sajnos a beruházás nem valósulhatott meg a helyi előírások kibogozhatatlan keretszámai miatt. Építész: Nagy Attila Wellness: Kovács László (Albatros Kft.); Statikus: Dr. Medek Ákos; Vízgépész: Borbély Tibor; Épületgépész: Szlovák Krisztián; Kerttervező: Jordán Klára

GE Medical Systems Kutatóbázis – 2005

KÉPEK Ezt az budaörsi kutatóbázist az AP Studio jóvoltából tervezhettem meg, örök hála nekik (Peschka Alfréd, Plájer János, Rompos Richárd)!!! Építészek: Hild György, Rompos Richárd, Horváth Róbert Munkatársak: Nagy Attila, Nagy Miklós, Tavaszi Tamás

Irodaház átalakítás a Rózsakertben – 1998

…ívesen hajló ferde üveghártyát terveztem, melynek geometriája pontosan leköveti mind a teraszok lépéseit, mind az alaprajz karéjszerű formáját. Az aréna-hangulatot erősíti, hogy az üveghártya túllendül az épületkontúron alátámasztva azt a szándékomat, mely szerint, a szemlélő számára a hártya a kert részeként jelenik meg, abból emelkedik a ház elé. Az üvegtömeg épp a célomnak megfelelő módon, nézőponttól és napszaktól függően transzparens, átlátszatlan vagy tükröző… Az épület 2003-ban a DLA mestermunkám lett! Íme az értekezés, a tézisek és a képek… Építészek: Hild György, Nagy Attila, konzulens: Dr. Csorba Zoltán. Az eredeti épület tervezője: Pázmándi Margit Beruházó: Rass Kft. Tartószerkezet: Szántó László, Exon 2000 Kft., Épületgépészet: Lencsés János, Le’vél Kft., Épületvillamosság: Üveges Zoltán, Kelevill Kft., Kertépítész: Csorba Veronika, Consolt Bt.

Irodaház – Budapest XIV., Hungária köz – 2007

További képek… Meghívásos tervpályázat keretében készült el a terv. A feladatot fűszerezte a vasúti töltés közelsége, valamint az, hogy a pályázó dönthette el, hogy a vegyes beépítésű tömb sarkán zártsorú vagy szabadonálló beépítést alkalmaz. Mi a szabadonálló mellett döntöttünk – tekintettel a tömb további telkeinek előre ki nem számítható jövőjére, valamint arra, hogy a töltés felőli teleksávban, a környéken jobbára szintén szabadonálló épületek sorakoznak. A ma divatos függönyfalas koncepciótól igyekeztünk elrugaszkodni és egy gazdaságosabban megépíthető és fenntartható, de mégis különleges hangulatú épületet alkottunk. Kíváncsian várjuk az eredményt, no meg a többi pályázó alkotását… Építészek: Hild György, Nagy Attila, Glatz Zsófia