Lakásátalakítás okosan…

Adott egy vagy több lakás… Mi legyen vele? Hogyan lehet a benne rejlő lehetőségeket kiaknázni? Hogyan lehet a használati és piaci értékét a lehető legmagasabbra feltornászni? Hogyan lehet Ön vagy családja, esetleg bérlői számára a legmegfelelőbb építészeti megoldást megtalálni?

LAKÁSVÁSÁRLÁS ELŐTT ÁLL? Ha már tetszik a hely, a ház, de nem elégedett a lakás alaprajzával, helyiségméretekkel, helyiségkapcsolatokkal, MI kihozzuk a maximumot az adott alapterületből!

GAZDASÁGI VÁLSÁG? Nem jó a lakása, költözni szeretne, de a körülmények úgy hozták, hogy másra kell a pénz? Tegyen egy próbát! Nézze meg, hogy MI hogyan tudnánk új életet vinni a lakótereibe! Korszerű alaprajzi renddel, szellemes térbeli megoldásokkal új otthont kaphat – költözés nélkül!

VÁLTOZOTT A CSALÁD? Ha az élet úgy hozta, hogy megváltozott a család összetétele és az új helyzet másfajta életmódot kíván, MI kitaláljuk a legjobban használató megoldást!

JÓ LAKÓKÖRNYEZETBEN LAKIK, DE ELÉGEDETLEN LAKÁSA MŰKÖDÉSÉVEL? Ha úgy érzi, hogy lakásában bizonyos helyiségek túl kicsik, mások feleslegesen nagyok, jó lenne egy falat kibontani, vagy helyiségeket megcserélni, MI átgondoljuk, megtervezzük, hogy az adott helyen milyen lenne az Ön igényeit legjobban teljesítő alaprajzi rendszer!

Ha a fentiekkel kapcsolatban további kérdése lenne hívjon minket vagy küldjön üzenetet ITT!

Milyen tipikus lakáshasználati hiányosságokkal találkozhatunk? A különböző időkben épült többlakásos épületek más-más, de típusonként jellemző problémákkal küzdenek:

– A XIX. század végi, XX. század eleji, jellemzően belvárosi bérházak utcai szárnyában elegáns, nagyobb, az udvari szárnyakban kisebb, komfort nélküli lakások épültek. 1945 után a nagyobb lakásokat felaprózták, a 60-as 70-es években a kicsiket is “komfortosították”. Az így kialakult zegzugos, közlekedőfolyosókkal, használhatatlan, sötét terekkel teli, így-úgy felújított lakásokban sokan élnek ma is. Ezeket gondos tervezéssel és jó ötletekkel kiváló hangulatú lakóterekké lehet alakítani, a természetes fényt becsalogatni, a használható tereket kinyitni, a használhatatlanokat tárolásra, gardróbként, szervízterületként lehet értékessé varázsolni.

Az 1920-as 30-as években épült foghíjbeépítések és szabadonálló többlakásos társasházak már sokkal közelebb kerültek ma is létező igényeinkhez. Az ételkészítés, tisztálkodás körülményei és egyáltalán a higiéniai felszerelések a társadalmi igényeknek (és az ezekből fakadó szabályoknak) köszönhetően mindenhol figyelmet kaptak. A Bauhaus mozgalomnak köszönhető a határozottan kimondott vágy a világos, jó levegőjű, iparosítva megépíthető lakás iránt. Ezek a lakások mára…

Az 1970-es években épült lakások szerkezetileg már kellő rugalmasságot kínálnak, gyakori a pillérvázas (emiatt szabadon alakítható alaprajzú) társasház. A lakások általában kellően gazdaságosak, de a mai “hangulati”, komfortérzetbeli elvárásoknak már nem mind tud megfelelni. Vagy egyszerűen csak a belső térarányok nem felelnek meg a mai használatnak. Ezek a lakások általában jól fogadják a változó igényeket kiszolgálni vágyó átalakítást. Előfordul, hogy a homlokzati fal érintetlenül hagyásával, pusztán belső alaprajzi átalakítással lehet gyökeres hangulati, térbeli ugrást tenni!

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .