CNG Töltőállomás és autószalon – Nagytarcsa – 2014

Két különálló épületben helyeztük el a töltőállomást és az autószalont.

Töltőállomás: A koncepció kialakításánál fontos szempont volt, hogy – a funkcióhoz és elhelyezkedéshez illeszkedve – lendületes, könnyen a terület adottságaihoz igazítható épületet hozzunk létre. A földből kiemelkedő tömeg sok formai hasonlóságot mutat az autópályák egyes elemeivel. Egy egyszerű, de izgalmas épületet hoztunk létre.

Autószalon, irodaház: A funkcióhoz igazodóan egy könnyed, transzparens, jól alakítható épületet képzeltünk el. Az alaprajzi kialakítása kellően flexibilis, így esetleges funkcióváltás esetén könnyedén alakítható. Az épület többszintes, a födémek L és U alakban futnak a külső határoló falak mentén, izgalmas belsőgalériás térrendszert eredményezve.

Építész: Hild György,

Tartószerkezet: Facskó Gergely, épületgépészet: Lencsés János, épületvillamoság: Horváth Péter, tűzvédelem: Kerényi Áron