Családi házak energetikai felújításának 7 lépése

Felújítandó családi házat vásárolt? Régóta lakja a házat, de az épület már nem elég korszerű? Sokallja az energiaszámlát? Itt az idő, hogy az épület energetikai felújításán gondolkodjon!

  • Igényfelmérés: Személyes találkozó keretében segítünk feltárni a felújítás célját. Korábban megvalósult munkáink tapasztalatai segítik Önt megismerni a beruházási folyamat minden várható lépését és pontosítani a felmerülő igényeket.
  • Műszaki felmérés: Elvégezzük az épület részletes felmérését, meglevő tervdokumentáció esetén méretellenőrzést végzünk. A felmérés során az energetikai számításokhoz szükséges adatokat is begyűjtjük.
  • Energetikai audit készítése: Az épület részletes energetikai felülvizsgálatát elvégezzük és felújítási alternatívákat dolgozunk ki. Gazdaságossági számítással, költség-haszon elemzéssel segítjük Önt a döntéshozatalban.
  • Építészeti felújítási lehetőségek vizsgálata: Az energetikai felújítással párhuzamosan az épület építészetileg is megújul. Vázlatterveken és 3D modellen mutatjuk be Önnek a felújítás után javasolt építészeti megjelenést. A homlokzati felújításon túl lehetőség van az épületbelső újragondolására is, hogy funkcionálisan jobban igazodjon az idő közben megváltozott igényekhez. Vázlatterveink az Ön igénye szerint erre is kiterjednek.
  • Építési engedélyezési terv készítése: Az épület homlokzati átalakítása legtöbb esetben engedélyköteles tevékenység. A szükséges társtervezők bevonásával elkészítjük Ön számára az építési engedélyezési tervdokumentációt és segítséget nyújtunk az engedélyezési eljárás során.
  • Építéskivitelezési terv készítése: A felújítás megvalósításához részletes építéskivitelezési tervet készítünk. Ennek részeként költségvetési kiírás készül, mely árazott formában a gazdaságossági számítást pontosítja, árazatlan formában pedig a kivitelezői ajánlatok alapját képezi. A részletes tervek a pontos megvalósítást garantálják.
  • Kivitelezés szervezés: Projektmanagement szolgáltatásunk leveszi az Ön válláról a kivitelezés irányításának, a vállalkozókkal való egyeztetések gondját.