Homlokzatfrissítés – Biatorbágy – 2011

A Megbízóval együtt a célunk az volt, hogy a jelenlegi épület lehető legkisebb mértékű átépítésével új hangulatú, kellően nyitott, a kerttel és a környezettel térbeli kapcsolatot tartó végállapot jöjjön létre. A beépítés nem változott, a megközelítés módja viszont igen. A jelenlegi aránytalan, nagyméretű előlépcső-tömböt elbontjuk, helyette, a rajzokon látható módon egy egyértelműbb, mégis rejtettebb bejárati megoldást alakítunk ki: kertkaputól egyenesen haladunk a házig, itt lehetséges a bejáraton át való megközelítés, illetve a konyha teraszajtajához is eljuthatunk az új lépcsőn át. Az alaprajzi kontúr nem változtak, a nyílászárók sem, kivéve a konyha falában létesülő ablaksávot.

Építész: Hild György, statikus: Facskó Gergely (Artrad Kft.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.