HuGBC előadássorozat

2013 tavaszán a FUGA és a HuGBC által szervezett előadássorozaton gyarapítottuk ismeretinket a környezettudatos építés területén. A 7 alkalomból álló sorozat tematikus rendben érintette a fenntartható építés alapvető témaköreit, mint például: megújuló energiák hasznosítása passzívház építés fenntartható városépítés nemzetközi épület minősítő rendszerek A szervezők a kitartó érdeklődést oklevéllel jutalmazták. Úgy tudjuk, az előadássorozat jövőre is megrendezésre kerül. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek!

Lakóépületek energetikai felülvizsgálata

Egy- vagy többlakásos lakóépületek energetikai felülvizsgálatának, auditálásának célja, hogy feltárja a használat során jelentkező indokolatlan energiaveszteségeket és meghatározza a gazdaságosan megvalósítható, energiamegtakarítást eredményező beavatkozásokat. Az energetikai audit négy fő lépésből áll.

Hőkamerás vizsgálat

A hőkamera alkalmazása, azaz a termográfiás vizsgálat számos esetben nyújt nélkülözhetetlen segítséget az épületek vizsgálatakor.

Herman Ottó Ált. Iskola – Budaörs – 2009

A tervpályázat arról szólt, hogy hogyan lehetne egy szinttel bővíteni a meglévő, Univáz szerkezetű és piros homlokzati szendvicspanellel burkolt, budaörsi “Kék” iskolát. Az épület jellegét megtartottuk, sőt a szalagablak-struktúrát felerősítettük, a belső térszervezést ésszerűsítettük és kitisztítottuk. Az iskola fontos pontjait megjelölve és a köztük lévő kapcsolatot összefüggő folyamatnak tekintve alkottuk meg azt a szalagot, amely végigkíséri és kiemeli ezeket a “stációkat”.

GE Medical Systems Kutatóbázis – 2005

KÉPEK Ezt az budaörsi kutatóbázist az AP Studio jóvoltából tervezhettem meg, örök hála nekik (Peschka Alfréd, Plájer János, Rompos Richárd)!!! Építészek: Hild György, Rompos Richárd, Horváth Róbert Munkatársak: Nagy Attila, Nagy Miklós, Tavaszi Tamás